Porsche viert de 70e verjaardag met deze Porsche 911 Speedster Concept

Porsche heeft een lange geschiedenis als het aankomt op de ‘Speedster’. Het merk maakt als Speedsters sinds de bouw van de Porsche 356 en later de Porsche 911. Speciaal om het 70-jarig bestaan te vieren heeft Porsche nu een Speedster Concept ontwikkeld op basis van de huidige Porsche 911. Een model dat volgens Porsche toch echt een concept omvat, maar wat verder wel volledig productie-klaar is.

De Porsche 911 Speedster Concept heeft alle kenmerken die er bij horen

Wat ons betreft mag Porsche deze 911 Speedster Concept direct in productie nemen. De auto is, zoals praktisch iedere Porsche, er een waar we onze vingers bij aflikken. Alle kenmerkende eigenschappen van een Porsche uit het heden én het verleden zijn gecombineerd in één concept. Een concept dat de ideologie achter de Speedster moet uitbeelden. De auto is praktisch af en zou vrijwel direct in productie genomen kunnen worden. De 4-liter zescilinder van de 911 GT3 is verpakt in een speciaal afgewerkte Porsche 911 Carrera 4 koets. Het zijn details als een tankdop in het midden van de motorkap én two-tone spuitwerk die hinten naar vergane tijden. Daarnaast is de finishing touch aanwezig in de vorm van vintage-style zijspiegels. Wat ons betreft een zeer geslaagd project. Wij zeggen produceren.

porsche 911 speedster concept auto Pure Luxeporsche 911 speedster concept auto Pure Luxeporsche 911 speedster concept auto Pure Luxe

Verder lezen

Ondanks het feit dat ‘downsizen’ een dingetje is in autoland en merken steeds vaker kleine...

De Ferretti Yachts 920 ”Tai He Ban” heeft alles wat je als eigenaar van een jacht maar kan wensen....

Mensen met geld investeren graag. Logisch ook, met geld kun je geld maken en als je ’t goed aanpakt...