Aston Martin gaat de lucht in met deze ‘Volante Vision Concept’

Nu de wereld zich steeds meer richt op het doorontwikkelen van drones is het logisch dat ieder bedrijf in de transportsector (in de breedste zin van het woord) z’n creativiteit de vrije loop laat. Niet alleen luchtvaartondernemingen of transportdiensten bekijken de mogelijkheden, ook automerken doen dit. Aston Martin doet een duit in het zakje met hun nieuwe Volante Vision Concept Aircraft. Een zogenaamd ‘VTOL-voertuig’.

Aston Martin versterkt hun James Bond imago

In eerste instantie zou je denken dat deze creatie slechts een leuk uitstapje is gemaakt in de laatste uurtjes voor het weekend. Echter, niets is minder waard. Aston Martin wordt hierin namelijk geholpen door meerdere instanties die de nodige luchtvaartervaring en kennis met zich meebrengen. Zo is de Aston Martin Volante Vision Concept tot stand gekomen in samenwerking met Cranfield University, Cranfield Aerospace Solutions en Rolls-Royce Aircraft Engine Company. Kortom, een berg aan vakprofessionals heeft meegewerkt aan de creatie van dit bijzonder voertuig.

aston martin volante vision concept aircraft vtol Pure Luxe

Er is gebruik gemaakt van één grote centrale propeller die die verticale kracht levert om op te stijgen en te landen. Twee kleinere motoren zorgen voor horizontale verplaatsing. Los van de technische aspecten is het voertuig op uitmuntende wijze vormgegeven. Het is natuurlijk een concept dus de kans dat we dit voertuig in levende lijve gaan zien is klein. Ondanks dat worden wij hier wel warm van en is het iets wat door ons betreft door meer automerken geprobeerd mag worden.

aston martin volante vision concept aircraft vtol Pure Luxeaston martin volante vision concept aircraft vtol Pure Luxe

Bron: Uncrate

Verder lezen

Als je in het land der ‘zeer vermogenden’ op zoek bent naar transport, dan is een vliegtuig al gauw...

Dubai, de plek van ongekende luxe en mogelijkheden. De grootste wolkenkrabber ter wereld staat er...

Wat dacht u van een idyllische strandvakantie met witte zanden, helder blauw water, lucht en een...