Elon Musk is de laatste paar jaar een van de meest besproken personen op onze aarde. De oprichter van Tesla en SpaceX staat erom bekend telkens de grens op te willen zoeken. Met Tesla doet hij dit op redelijk gecontroleerde wijze, maar met SpaceX zijn de plannen werkelijk buitenaards. Het bedrijf bevoorraad sinds 2012 het International Space Station, maar het lijkt erop dat dat maar een saai tijdverdrijf is. Elon Musk heeft nu aangegeven z’n auto naar Mars te willen sturen. 

Elon Musk en SpaceX

Dat Elon Musk grootse plannen heeft met z’n bedrijf SpaceX steekt hij niet onder stoelen of banken. Het bedrijf moet een toonaangevende rol gaan spelen in de ontdekken van buitenaards leven én – veel belangrijker nog – het bewoonbaar maken van Mars. Elon heeft namelijk al eens aangegeven dat hij rond 2040 een kolonie wil stichten op Mars. Dan gaat het niet over een handjevol mensen, nee. Hij wil maar liefst 80.000 mensen op Mars een nieuw bestaan laten stichten. Een ambitieus plan.

Pasgeleden kondigde Musk aan dat er in januari weer een nieuwe raketlancering zal plaatsvinden. SpaceX doet dit met zogenaamde Falcon raketten. Raketten die in het verleden al meerdere keren succesvol zijn gelanceerd. Dus dacht Elon Musk dat het een goed idee was om een stapje verder te gaan. Hij introduceert de Falcon Heavy: een nieuwe raket die 50.000 kilo mee kan nemen. Dat is meer dan genoeg om de gekke gedachte te opperen z’n eigen Tesla Roadster mee te sturen.

Elon Musk wil z'n tesla roadster naar mars sturen Pure Luxe

Of hij nu grapt of niet, in z’n tweets is hij redelijk concreet over z’n doelstelling. Hij wil z’n rode Tesla Roadster uit 2009 de lucht in schieten en Space Oddity van David Bowie uit de speakers laten klinken. De verwachting is dat hij de Roadster voor miljarden jaren in een baan om Mars kan schieten ‘mits deze niet explodeert tijdens de lancering’. Leuke grap meneer Musk.

Z’n plannen zijn op z’n zachts gezegd aardig ambitieus te noemen, we zijn dan ook zeer benieuwd of ’t gaat gebeuren. In januari 2018 zal het zover zijn, dus we moeten nog even geduld hebben.

Bron: HLN.be