Ferrari brengt maar liefst 2 bijzondere bolides op de markt

Ferrari brengt 2 nieuwe modellen uit, genaamd Monza SP1 en SP2 Sports Cars. Het design van de nieuwe modellen is afgeleid uit de jaren ’50 met daarbij de allernieuwste technologie. Het ontwerp van de SP1 en SP2 is geïnspireerd door klassieke Ferrari race barchettas zoals de 750 Monza, 860 Monza en 166 MM uit 1948. Kortom: een stukje ‘Scuderia’-historie in een wel heel modern jasje.

De specificaties van Monza SP1 en SP2 Sports Cars

Het SP1 model van Ferrari is een single-seat met een tonneau-cover. De auto beschikt ook over een innovatief Virtual Wind Shield ervoor zorgt dat de luchtstroom opnieuw leidt voor extra comfort. In het SP2 model is het tonneau verwijdert ten gunste van een tweede stoel. Met als toevoeging een beschermend scherm en een rolbeugel. Beide auto’s zijn gemaakt van en bekleed met koolstofvezel.

Ferrari Monza SP1 en SP2 Pure Luxe

Krachtigste Maranello motor ooit gebouwd

Beide modellen worden aangedreven door de krachtigste motor die Maranello ooit heeft gebouwd. De 798 pk V12 is in staat om de lichtgewicht voertuigen van stilstand naar 100 km per uur te rijden in 2,9 seconden. De motor doet er 7,9 seconde over om een snelheid van 200 km per uur te bereiken. De auto’s zijn onderdeel van de nieuwe Icona line, en beide extreem gelimiteerd.

Ferrari Monza SP1 en SP2 Pure Luxe

Bron: Uncrate

Verder lezen

Als het gaat om luxe bolides, dan denkt men al gauw aan een Bentley of Rolls-Royce. Logisch ook,...

Het is nog niet zo lang geleden dat Bentley de wereld kennis liet maken met de Bentayga. De...

Iedere keer dat we getuige zijn van een prachtige bolide die op ongelooflijke wijze wordt...