Pureview: Slapen in The Conservatorium Hotel. Eten bij Taiko Asian Restaurant

Van kinds af aan ben ik altijd al een groot fan geweest van mooie hotels en hoe leuk is het dan om in je eigen Amsterdam Zuid te mogen logeren in het prachtige 5-sterren Conservatorium Hotel. Het alweer 5 jaar geleden geopende hotel is werkelijk prachtig en de service is opvallend goed. Ik merk dat gelijk al bij aankomst. Ik rijd de auto tot aan de hoofdentree en geef mijn sleutels aan de vriendelijke portier die gelijk mijn naam doorgeeft aan de receptie.

Bij de receptie word ik hartelijk ontvangen en onder het genot van een gezond welkomst drankje word ik naar mijn uitermate aangename suite begeleid. Deze dubbellaagse suite (slaapkamer boven, zitkamer beneden) ligt op de hoek Van Baerlestraat en Paulus Potterstraat en ik heb een prachtig uitzicht op het Stedelijk Museum en het Concertgebouw. Hoeveel Zuid wilt u hebben?

Om even tot rust te komen daal ik per lift af naar beneden alwaar zich de mooie Akasha Spa bevindt. De strakke design-sauna’s zijn opvallend ruim. Het trainen in de gym sla ik vandaag even over dus ik plons snel in de “dazzling pool”. Er is ook nog een private hammam en ruimte voor diverse beauty behandelingen en massages. Nu snel weer omkleden want er staat meer op het programma.

Namelijk een lekkere champagne-cocktail in de Tunes Bar waar ik er stiekem dus 2 van neem. Vervolgens loop ik Restaurant Taiko binnen alwaar chef-kok Schilo van Coevorden de scepter zwaait. Het 8-gangen tasting menu is verbluffend lekker en de heerlijke wijnen sloten goed aan. Een aanrader. Hier kom ik terug.

Na een heerlijke nacht in mijn suite wordt ik ook nog verrast met een zeer uitgebreid ontbijt op de kamer. Wat een hotel, wat een beleving. De 5-sterren meer dan waard. Een 9+ dus.

Lees ookLouis XIII onthult unieke, gelimiteerde editie cognac in The Conservatorium Hotel

Verder lezen

Een goede fles whisky is tijdens de feestdagen nooit weg. Bij een van de bekendste Schotse...

 Met de feestdagen voor de deur zijn we altijd op zoek naar iets speciaals. Of het nu een speciaal...

Pure Luxe stapte binnen in de wereld van het Suite Hotel Pincoffs in Rotterdam, een zeer aangenaam...